Champagneprovning

Professionell champagneprovning för privatpersoner, grupper och företag.
Bokningsformulär

Lämna tomt:

Champagneglas – Rätt glas höjer upplevelsen

Olika sorters Champagneglas

Det finns många tillverkare som är i branschen för att utforma champagneglas i olika stilar. Dessa finns i många olika prisklasser, dock måste du vara lite uppmärksam så att du köper rätt glas för dina ändamål.

Champagne är en fin dryck som förtjänar ett fint glas om du vill få ut det bästa av det. Men med alla typer av champagneglas som finns där ute är frågan  hur ska man  välja? Det kan bli väldigt förvirrande, men innan du börjar drabbas av panik och slänger dig över alla glas du kan hitta, luta dig tillbaka och koppla av eftersom här, kommer du att få en guide av  glas för champagne.

Tre Typer av Glas


Flute

Flöjt glas, har en fälg som är utformad för att ha ett sken. Det är ett ganska långt champagneglas som har en snäv omkrets och kommer med ett skaft som antingen har en lång eller medellång stjälk. Flöjt champagneglaset  har de mest eleganta linjerna och är perfekt för visning av alla dessa härliga champagne bubblor.

Stick in fingret i botten på flöjtens skål och du kommer sannolikt att känna en grov yta, det är inte ett fel utan det fungerar snarare som en punkt där bubblorna kan samlas och sedan resa till toppen av glaset.

Flöjter har en rak mun och  har glistrande kanter som används oftast för servering av mousserande viner från en yngre årgång eftersom  utformningen  inte riktigt gör mycket för att bevara den härliga doften av god champagne.

Tulip

Tulpan glaset, även om det ibland kallas för  champagne flöjt men aldrig en trumpet flöjt, så är den väldigt lik den vanliga flöjten  men den största skillnaden är att kanten tenderar att bukta inåt.

Dessa tulpan champagneglasen har en skål som är bredare än sin mun och ser snarare ut som vanliga vita vin glas. Tulpan glasen används oftast av champagne experter som gillar hur glasets krökta  mun fångar champagnens doft. I själva verket, när ett tulpan glas inte är tillgänglig, kommer finsmakare välja att servera dyra champagner i vita vin glas och hoppa över flöjterna och kupéer helt.

Champagne Saucer

Champagne tefatet, även kallad champagne coupe, har en mycket distinkt design som har hjälpt det förtjäna sitt namn.  Det är grunt och har en bred kant, det kommer även med ett ganska kort skaft. Dessa var champagneglasen som mest användes av champagne kännare den första tiden av det förra seklet.

Dessa dagar kan du dock märka att detta glas inte används lika så ofta, eftersom experter finner att denna  design  gör att alla läckra dofter flyr och champagnen tenderar att bli avslagen ganska så  snabbt. Men dessa champagne tefaten fungerar väldigt väl för bröllop och mer avslappnade fester.

Några tips för att välja champagneglas

Människor som vill bli seriösa angående champagne gör klokt i att investera i några glas med hög kvalitet som till exempel tulpan glasen, eftersom de verkligen kommer att hjälpa dig att uppskatta din champagne. Men för mer avslappnade tillfällen så kommer det att fungera  med  billigare Flöjter  eller tefat champagne glas.

I själva verket kommer du att finna att dessa champagne tefaten är  perfekta  för fester där saker är avslappnade men de är fortfarande något tråkigare. Du kan även skaffa dessa glas inför ditt bröllops champagne fontän då de fungerar ganska bra för detta ändamål.