Till dig som är champagneälskare

champagneglas med guldkant för champagneälskare

Oavsett om du är en champagneälskare eller om du bara försöker att hitta en ny dryck att avnjuta till mat och desserter, så kommer du märka att det finns många olika typer av champagne som du kan köpa för att passa alla dina olika behov.

Champagne är, som du säkert redan vet, en av de mest populära typerna av alkoholhaltig dryck på marknaden idag. Det enda som påverkar champagnes popularitet är den mängd olika viner som finns till försäljning. Du kan hitta många olika typer av champagne hos din lokala försäljare eller på nätet, vilket gör att det är rätt så enkelt för dig att inhandla champagne.

Vilket glas ska man dricka champagne ur?

champagneflöjt med jordgubbar

När du njuter av champagnen så märker du snabbt att sippandet på dess eleganta bouquet inte gör sig särskilt bra i ett vanligt dricksglas. För att få njuta av hela upplevelsen med att dricka champagne så bör du kolla på att istället köpa in några champagneflöjter till din glassamling. Precis som riktiga champagneälskare dricker ur!

Champagenflöjtar

Champagneflöjter finns i många olika stilar, färger och material så det är enkelt att hitta det rätta glaset, inte bara till just den champagnen du ska dricka, utan också som passar din egen smak med.

Du kan hitta champagneflöjter i de flesta heminredningsbutiker, detaljvarubutiker eller specialiserade barmaterialsbutiker. Om du inte känner för att leta efter dem i dina lokala butiker kan du även hitta de perfekta champagneflöjterna på nätet. Boka en rekommenderad champagneprovning i Stockholm för att lära dig om denna ädla dryck.

Brut Champagne

Hur mycket av en olyckshändelse det var egentligen att champagnen av sorten Brut uppfanns är en intressant fråga. Den kom ut på marknaden 1846 tack vare en fransman som bestämde sig att inte söta sin champagne innan han skickade över den till London, och drycken blev överraskande fort nog en hit. Den ökade i popularitet av champagneälskare över de kommande trettio åren tills den äntligen fick sitt eget namn ”Brut”.

Sedan den tiden har vi börjat framställa inte bara Brut champagne utan också olika grader av Brut i vårt mätsystem av sötma i de osötade varianterna av champagne. En standard Brut har inte mer än 12 gram socker per varje liter champagne medan en Extra Brut har hälften så mycket, det vill säga inte mer än 6 gram socker per liter champagne. Slutligen har vi Brut Zero (som ibland kallas Brut Natural) som innehåller tre gram eller mindre per liter.

Perrier Jouet

Perrier Jouet hette den knäppa fransmannen som bestämde sig för att inte söta sitt vin, kanske med mening eller kanske av en olyckshändelse, så gav han oss ändå Brut champagnen. Oavsett vilka anledningar som lång bakom så höll han fast vid sitt nya sätt turligt nog, och en av de största märkena förknippade med Brut champagne är just det, du gissade rätt, Perrier Jouet.

Så för er som har en utvecklad smak för torra viner så erbjuder denna torra champagne ett utsökt och bubblande alternativ som säkert tilltalar dina smaklökar väl. Men se till att dina gäster vet vad de dricker innan! Om de förväntar sig en krispig söt dessertdryck i glaset och möter denna torra osötade dryck så kan de missa vilket mästerverk de egentligen har framför sig i glaset!