Champagneprovning

Professionell champagneprovning för privatpersoner, grupper och företag.
Bokningsformulär

Lämna tomt:

Boka Champagneprovning

Läs hur du ska göra föra att beställa ett presentkort under “Presentkort Champagneprovning”

Du behöver inga som helst förkunskaper om champagne och dess historia för att kunna ta del utav denna underbara upplevelse.

För att boka en champagneprovning går det till på följande sätt:

• Fyll i formuläret till vänster
• Skriv i vilket datum och tid på champagneprovning ni önskar komma på. Datum för provningarna finner ni i listan nedan.
• Inom 24 timmar kommer du att få ett svar där vi bekräftar tillgängliga platser på den champagneprovning ni önskat
 (p.g.a många förfrågningar händer det att en provning snabbt kan bli fullbokad) Se kontorets öppettider, helger och helgdagar har kontoret stängt, svar kan då dröja.
• Förutsatt att den champagneprovning ni önskat har tillräckligt med platser svarar vi med en bekräftelse på att plats finnes.
 Vill ni då genomföra bokningen svarar ni på vårt platsbekräftelsemail samt våra villkor.
• Slutligen efter en genomförd bokning kommer ni att få ett bekräftelsemail ifrån champagneprovning Stockholm med en faktura samt en biljett bifogade som PDF-bilagor.

Obs! Har du ett presentkort hos oss gäller det ej som betalning på plats. Du behöver anmäla plats i god tid, samt få en bekräftelse.

Priser:

  • Champagneprovning – 695kr/person
   Vi utför även vinprovningar. Mer information finnes längre ner på sidan.

   • Vanlig Vinprovning – 595kr/person *
   • Amaroneprovning – 695kr/person
   • Exklusiv alt. Lyx Vinprovning – 850kr/person

* OBS! Från och med 1/1-2018 ökar priset på våra vinprovningar: – “Vanlig Vinprovning/Temaprovning” från pris 495kr/person till 595kr/person.

Betalning sker via faktura med 0 dagars betalning. Då detta är en direktfaktura. Fakturan bifogas som PDF-bilaga i ett bekräftelsemail vi skickar ut då en bokning är genomförd.

Nedan finner ni våra öppna champagneprovningar som vi just nu har inplanerade. Fler datum planeras fortlöpande.

Skulle ni önska en sluten provning för grupp eller företag tveka inte kontakta oss för offert (info@champagneprovningstockholm.se)

Champagneprovning

 

Januari
Fre 18 Januari kl 18:00 – Champagneprovning
Fre 25 Januari kl 18:00 – ChampagneprovningFullbokad

Februari
Fre 1 Februari kl 18:00 – ChampagneprovningFullbokad
Fre 8 Februari kl 18:00 – Champagneprovning
Fre 15 Februari kl 18:00 – ChampagneprovningFullbokad

Fre 22 Februari kl 18:00 – Champagneprovning Själagårdsgatan 21 Gamla Stan, Stockholm Champagne är magiskt! Drycken förknippas med lyx, flärd och firande, men hur blir Champagne egentligen till? Följ med på en spännande provning av 4 mousserande viner. Vi reder ut begreppen och lär oss om Champagnemetoden, andra metoder och olika stilar och trender i Champagnevärlden.
Lör 23 Februari kl 18:00 – Champagneprovning Själagårdsgatan 21 Gamla Stan, Stockholm Champagne är magiskt! Drycken förknippas med lyx, flärd och firande, men hur blir Champagne egentligen till? Följ med på en spännande provning av 4 mousserande viner. Vi reder ut begreppen och lär oss om Champagnemetoden, andra metoder och olika stilar och trender i Champagnevärlden.

Mars
Fre 8 Mars kl 18:00 – ChampagneprovningFullbokad

Fre 15 Mars kl 18:00 – Champagneprovning Själagårdsgatan 21 Gamla Stan, Stockholm Champagne är magiskt! Drycken förknippas med lyx, flärd och firande, men hur blir Champagne egentligen till? Följ med på en spännande provning av 4 mousserande viner. Vi reder ut begreppen och lär oss om Champagnemetoden, andra metoder och olika stilar och trender i Champagnevärlden.
Fre 22 Mars kl 18:00 – Champagneprovning Själagårdsgatan 21 Gamla Stan, Stockholm Champagne är magiskt! Drycken förknippas med lyx, flärd och firande, men hur blir Champagne egentligen till? Följ med på en spännande provning av 4 mousserande viner. Vi reder ut begreppen och lär oss om Champagnemetoden, andra metoder och olika stilar och trender i Champagnevärlden.
Fre 29 Mars kl 18:00 – ChampagneprovningFullbokad

 

Fler provningar planeras löpande….

 

Vinprovning

 

Januari
Lör 19 Januari kl 13:00 – Spanien utanför Rioja
Lör 19 Januari kl 18:00 – Italien Piemonte – Fullbokad
Lör 26 Januari kl 13:00 – Riesling – Fullbokad
Lör 26 Januari kl 18:00 – Lyxprovning BordeauxFullbokad
Sön 27 Januari kl 13:00 – Grundläggande Vinprovning
Sön 27 Januari kl 18:00 – Spanien CAVAFullbokad

Februari
Lör 2 Februari kl 13:00 – Alsace – Fullbokad
Lör 2 Februari kl 18:00 – USA – Fullbokad
Sön 3 Februari kl 13:00 – Grundläggande Vinprovning
Sön 3 Februari kl 18:00 – Ripasso & AmaroneFullbokad
Lör 9 Februari kl 13:00 – Vita viner Frankrike
Lör 9 Februari kl 18:00 – Italien – ToscanaFullbokad
Lör 16 Februari kl 13:00 – Spanien CAVA
Lör 16 Februari kl 18:00 – Lyxprovning Primo ItaliaFullbokad

Sön 17 Februari kl 13:00 – Grundläggande Vinprovning Själagårdsgatan 21 Gamla Stan, Stockholm Att prova vin är inte bara roligt, det är även inspirerande!\n\nGrundläggande vinprovning går ut på att lära sig de 4 stegen, momenten i vinprovningssammanhang.\n\nUtseende, Doft, Smak och Helhetsintryck. Vi provar och bedömer vita och röda viner som är druvtypiska, lär oss vad som kännetecknar en viss druva, land och region. Vi pratar även om vad man helst kombinerar vinerna med. Vi provar vinerna blint för att låta smakerna styra, inte nån tjusig etikett eller tjockbottnad flaska!
Lör 23 Februari kl 13:00 – Tour de France Själagårdsgatan 21 Gamla Stan, Stockholm Frankrike, ett mångfacetterat vinland och förebild för många när det gäller vinproduktion. – Vi provar klassiska viner från fyra klassiska vinregioner i Frankrike. Vad skiljer dem åt och vilka druvor används i respektive region? Hur ser vinklassificeringen ut? - Kom med och bli inspirerad till nya viner och viner i kombination med mat!\n\n

Mars
Lör 9 Mars kl 13:00 – Chablis, Loire och Alsace! Själagårdsgatan 21 Gamla Stan, Stockholm Klassiska vitvinsregioner i Frankrike. Men hur skiljer de sig år och vad kännetecknar dem?\nKom med och lär dig om några av världens viktigaste vinregioner som kommit att stå modell\nför andra vinmakare världen över! Det krispiga Chablisvinet som är så populärt och statusfyllt. \nMångfacetterade Loire med viner på Sauvignon Blanc och Chenin Blanc. Alsace, klart\nunderskattad med den enda franska Rieslingen och en underbar gastronomi! Följ med!

Lör 9 Mars kl 18:00 – Lyxprovning BBB - Barolo, Brunello & Barbaresco Själagårdsgatan 21 Gamla Stan, Stockholm
Sön 10 Mars kl 13:00 – Grundläggande Vinprovning Själagårdsgatan 21 Gamla Stan, Stockholm Att prova vin är inte bara roligt, det är även inspirerande!\n\nGrundläggande vinprovning går ut på att lära sig de 4 stegen, momenten i vinprovningssammanhang.\n\nUtseende, Doft, Smak och Helhetsintryck. Vi provar och bedömer vita och röda viner som är druvtypiska, lär oss vad som kännetecknar en viss druva, land och region. Vi pratar även om vad man helst kombinerar vinerna med. Vi provar vinerna blint för att låta smakerna styra, inte nån tjusig etikett eller tjockbottnad flaska!
Sön 10 Mars kl 18:00 – Italien – Toscana Själagårdsgatan 21 Gamla Stan, Stockholm Toscana består av flera underregioner eller distrikt. Den gemensamma nämnaren och stora druvan på rödvinssidan är Sangiovese. Det kanske mest kända distriktet är Chianti och Chianti Classico, men området har ju så mycket mer spännande viner att bjuda på! Vi provar 4 Toscanare, mer eller mindre kända producenter, som var och en presenterar sin stil och charm. Välkomna!
Lör 16 Mars kl 13:00 – Riesling Själagårdsgatan 21 Gamla Stan, Stockholm
Lör 16 Mars kl 18:00 – Spanien - Ribera del Duero Själagårdsgatan 21 Gamla Stan, Stockholm Många anser att regionen gör de bästa vinerna från Spanien. Viktigaste druvsorten\när (kallas lokalt för) Tinto Fino - men det är samma som Tempranillo. Vinerna är mörka, kraftiga\nmen ändå med balans och elegans! Kom och upptäck ditt nya favoritdistrikt i Spanien!
Sön 17 Mars kl 13:00 – Grundläggande Vinprovning Själagårdsgatan 21 Gamla Stan, Stockholm Att prova vin är inte bara roligt, det är även inspirerande!\n\nGrundläggande vinprovning går ut på att lära sig de 4 stegen, momenten i vinprovningssammanhang.\n\nUtseende, Doft, Smak och Helhetsintryck. Vi provar och bedömer vita och röda viner som är druvtypiska, lär oss vad som kännetecknar en viss druva, land och region. Vi pratar även om vad man helst kombinerar vinerna med. Vi provar vinerna blint för att låta smakerna styra, inte nån tjusig etikett eller tjockbottnad flaska!
Sön 17 Mars kl 18:00 – Ripasso & Amarone Själagårdsgatan 21 Gamla Stan, Stockholm Under provningen får ni en introduktion till området Valpolicella, dess druvor och vi provar de riktigt klassiska vintyperna som produceras i Valpolicella idag. Ripasso/Amarone provning syftar till att fungera som en rolig och underhållande bas för den som vill lära sig mer om det fantastiska vinet. Lär dig bland annat vad skillnaden mellan en Amarone och en Ripasso är!\nVälkomna!
Lör 23 Mars kl 13:00 – Down under - Australien Själagårdsgatan 21 Gamla Stan, Stockholm När vi kommer till Australien som vinland så kommer nästan 90% av allt vin från det sydöstra hörnet av kontinenten.\n\nWestern Australia har ett liknande klimat som i Bordeaux och erbjuder spännande vita och röda viner vilket har medfört att vinerna\n\nhärifrån har blivit världsberömda. Hur skiljer de sig då från de klassiska vinerna från Bordeaux? Kom och prova!
Lör 23 Mars kl 18:00 – Frankrike Châteauneuf-du-Pape Själagårdsgatan 21 Gamla Stan, Stockholm Det låter stiligt, det låter flott, men vilka är egentligen dessa viner och hur kom de till från början?\nVi lär oss om druvsorterna, historien och smakar mustiga, härliga rödviner från distriktet!\nFölj med och kora din favorit!
Lör 30 Mars kl 13:00 – Chile Själagårdsgatan 21 Gamla Stan, Stockholm Chile har perfekta förutsättningar för vinproduktion. Både för vita och röda viner. Vi lär oss på denna provning vad som gör Chile så unikt som vinland. \n\nDetta avlånga land på andra sidan bergskedjan Anderna, med Stilla Havet i väster, Atacamaöknen i norr och i söder av Antarktis. \n\nMan producerar i huvudsak endruvsviner (vita och röda) och har etablerat sig som en kvalitetsproducerande vinnation, men som ändå håller bra prisnivå med tanke på vad man får.\n\nKom med och utforska det nya och intressanta Chile och upptäck kvaliteten!
Lör 30 Mars kl 18:00 – Lyxviner Från Rhônedalen Själagårdsgatan 21 Gamla Stan, Stockholm Rhônedalen delas in i Norra och Södra delen och man har gjort vin här ända sedan den Romerske kejsaren Julius Caesars tid, alltså 40-50 talet före kristi födelse. \n\nI Norra Rhône gör man endruvsviner, främst röda på druvan Syrah, även en liten del vitt på druvan Viognier. Crozes-Hermitage, Hermitage, St Joseph, Côte-Rôtie och Condrieu heter de gamla anrika distrikten.\n\nSödra Rhône producerar viner med en blandning av flera olika druvsorter. Det är här man bland annat finner de klassiska Chateauneuf-du-pape vinerna \n\nmed sina typiska mustiga röda viner och de karakteristiska flaskorna med två korslagda nycklar. Vi provar härliga lyxiga viner från både Norra och Södra delarna samt \n\npratar om var vi bästa matchar vinerna med för typ av mat. Välkommen på provning!

 

Fler provningar planeras löpande…

————————————————————————————————————————
Provningen sker i genuina källarvalv i Gamla Stan, på Själagårdsgatan 21.
Då vi ofta har provningar och eller är på möten, kan vi ha svårt att svara i telefon. Kontakta oss därför gärna i första hand via E-mail.

För att få veta mer kontakta oss via; info@champagneprovningstockholm.se alternativt 08-522 454 23

Vi har även provningar för vin som presentkorten även fungerar att boka upp sig med. Gå in på denna länk för att få tider och datum.
www.vinprovningstockholm.se